Frequently asked questions

Om hoe laat moeten we op de dag van de sessie ter plekke afspreken?

Spreek een halfuurtje voor aanvang van de sessie af met alle spelers op de parking. In het begin van de sessie geven we een veiligheidsbriefing waarop alle spelers aanwezig moeten zijn. Laatkomers kunnen om praktische en veiligheidsredenen niet meer meespelen!

Wat meebrengen?

Om je in te schrijven heb je je identiteitskaart nodig. Spelers zonder geldige identiteitskaart of rijbewijs worden niet op het terrein toegelaten. Voorts raden we je aan stevig schoeisel en reservekledij mee te brengen. Uiteraard draag je het best oude kleren en schoenen die vuil mogen worden. Je kan eventueel ook dunne handschoenen en een petje meebrengen, maar die zijn niet verplicht.

Is paintballen een probleem voor mensen die een bril dragen?

De meeste brillen kan je in het masker dragen, hoe kleiner de bril hoe gemakkelijker. Als je ook lenzen hebt, is het ten stelligste aan te raden om die te gebruiken.

Is de verf van een paintball afwasbaar?

Eigenlijk bestaat een paintball, ondanks de naam, niet uit verf. Het is een balletje uit gelatine (waarmee onder meer ook verschillende etenswaren gemaakt worden), gevuld met water en voedingskleurstoffen. Paintballs zijn niet giftig en zijn 100% biologisch afbreekbaar! De verf gaat meestal na één wasbeurt uit je kleren. Uiteraard draag je het best oude kleren die vuil mogen worden.

Als ik geraakt ben, moet ik dan lang wachten voor ik weer mag meespelen?

Als je door een paintball geraakt bent, moet je het terrein verlaten en wachten op het volgende spel om weer mee te spelen. Een spel duurt maximaal een kwartier, dus je hoeft meestal niet lang te wachten voor je weer kan meedoen.

Wat is de minimum/maximum leeftijd om paintball te spelen?

De minimumleeftijd voor een gewone paintballsessie is 14 jaar, een maximumleeftijd is er niet echt. Onze oudste klant tot nu toe was 76 jaar oud en dolenthousiast!
We hebben ook aparte kinderpaintballsessies met aangepaste wapens en kleinere paintballs exclusief voor 10 tot 14 jarigen, deze gaan door op aparte uren en dien je apart te reserveren.

Waarom kiezen voor indoor paintball in plaats van voor outdoor?

Indoor spelen heeft eigenlijk alleen maar voordelen: Allereerst heb je geen last van de weersomstandigheden (regen, sneeuw, wind…). Ook is het zelfs in de zomer als het buiten erg warm is, aangenamer om indoor te spelen dan buiten in de hitte. Verder worden paintballs outdoor erg gemakkelijk weggeblazen als er wind is, zodat iemand raken erg moeilijk wordt. ’s Avonds is ons terrein uiteraard verlicht terwijl dit outdoor meestal niet kan. In volledige duisternis paintball spelen is absoluut niet leuk, je  moet namelijk kunnen zien waar je paintball heen vliegt!
Verder duren de games bij outdoor paintball meestal erg lang, zo kan het zijn dat je soms 40 minuten moet wachten als je in het begin van het spel geraakt werd. Bij indoor paintball is de wachttijd veel korter, omdat de games een pak korter en dus ook spannender zijn.

Kunnen we ter plekke iets eten of drinken?

We beschikken over een op de spelers gericht cafetaria waar je iets kan drinken. Het is open tijdens de pauze en voor en na het spel. Een warme maaltijd kan je bij ons niet krijgen, maar Paintball Gent ligt op een boogscheut van het centrum van Gent. Daar zijn de mogelijkheden om voor of na de paintballsessie iets te eten of te drinken vrijwel onbeperkt. Als je dat wenst, kunnen we je een aantal restaurants of cafés aanraden waarover andere groepen tevreden waren. Laat je liever een broodje of een andere snelle hap leveren, dan kan je dit steeds vooraf met ons bespreken.

Mag ik eigen wapens/paintballs meebrengen?

Eigen paintballwapens meebrengen op het terrein is niet toegelaten. Het is voor alle spelers het leukst als je met gelijke wapens strijdt. Bovendien moet een paintballwapen om veiligheidsredenen minutieus met een paintballradar zijn afgesteld (om de snelheid waarmee de paintball uit de loop komt te kunnen meten). Bij meegebrachte wapens kunnen we dit niet controleren, de veiligheid van de medespelers is in dat geval niet meer gegarandeerd. Eigen paintballs meebrengen is zoals op restaurant uw eigen fles wijn binnensmokkelen, dat mag uiteraard niet!

Is het een goed idee om mezelf moed in te drinken voor ik kom spelen?

Onder invloed van alcohol paintball spelen is absoluut geen goed idee, dit voor je eigen veiligheid en die van je medespelers, daarom vragen we met aandrang om absoluut géén alcohol te drinken voor en uiteraard ook tijdens de sessie. Als je dronken op onze locatie aankomt, zal je de toegang tot het terrein geweigerd worden. Hier wordt streng op toegekeken.

Kan ik geld verdienen door paintball te spelen?

In de Verenigde Staten kreeg Oliver Lang, een van de beste spelers ter wereld, onlangs $100.000 voor een driejarig contract met een paintballfabrikant. Misschien word jij na veel oefenen zijn opvolger?

Hoe wordt het onderscheid tussen de teams gemaakt?

Elk team krijgt van ons een masker en overall in een verschillende kleur, zodat je duidelijk het verschil kan zien.

Welke speltypes worden er allemaal gespeeld?

We spelen de spannendste paintballspellen: ‘Capture the flag’ (het basis vlaggenspel), ‘Protect the President’, ‘Team Deathmatch’ (eliminatie van een volledig team), ‘Base Defender’ enz. Hoeveel games we spelen, hangt o.m. af van de grootte van de groep en de speelwijze (aanvallend of defensief).

Kan ik bij Paintball Gent ook paintballs kopen om mee te nemen?

Dat kan zeker. Gelieve ons hiervoor te contacteren.