Tactische tips

1. COMMUNICATIE

Communicatie is cruciaal bij indoor paintball: het continu doorgeven van de posities van de tegenstander is zeer belangrijk voor je medespelers om een overzicht op het spel te bewaren. Als je je zelf bijvoorbeeld rechts bevindt en je ziet links een tegenstander oprukken, geef die informatie dan door aan de rest van je team. Anders dreigt die tegenstander ongemerkt je hele linkerflank uit te schakelen.

2. SAMENWERKING

Samenwerking met de rest van het paintballteam is zeer belangrijk, paintball is een groepsactiviteit. Een ideale aanpak is het samenwerken in kleine groepjes waarbij je samen oprukt en elkaar hierbij dekkingsvuur geeft. Goed teamwork is vaak de bepalende factor in winst of verlies!

3. CONCENTRATIE

Houd tijdens het spelen steeds beide kanten van het paintballveld in de gaten. Als heel je team aan één kant geconcentreerd zit en de andere zijde niet verdedigd wordt, dan is de kans groot dat de vijand net daarlangs een omtrekkende beweging maakt en dan je hele team in een mum van tijd uitschakelt.

4. AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING

Achteraan op het terrein blijven wachten tot de andere ploeg aanvalt, ‘campen’ genoemd in vaktermen, is geen efficiënte paintballstrategie. Aanval is vaak de beste verdediging! Als het andere team hetzelfde doet, dreigt het trouwens een statisch spel te worden.
Blijf steeds in beweging. Als je te lang op dezelfde plaats blijft, word je een gemakkelijk doelwit voor je tegenstander.