fbpx

Frequently asked questions

Om hoe laat moeten we op de dag van de sessie ter plekke afspreken?

Spreek een halfuurtje voor aanvang van de sessie af met alle spelers op de parking. In het begin van de sessie geven we een veiligheidsbriefing waarop alle spelers aanwezig moeten zijn. Laatkomers kunnen om praktische en veiligheidsredenen niet meer meespelen!

Wat meebrengen?

Om zich in te schrijven heeft u uw identiteitskaart nodig. Spelers zonder geldige identiteitskaart of rijbewijs worden niet op het terrein toegelaten. Voorts raden we u aan stevig schoeisel en reservekledij mee te brengen. Uiteraard draagt u het best oude kleren en schoenen die vuil mogen worden. U kunt eventueel ook dunne handschoenen en een petje meebrengen, maar die zijn niet verplicht. Er bevindt zich geen Bancontact op onze locatie, dus voorzie contant geld voor de betaling van entreegeld en eventuele extra’s (drankjes, snacks, extra paintballs…).

Is paintballen een probleem voor mensen die een bril dragen?

De meeste brillen kunt u zonder probleem in het masker dragen. Als u ook lenzen heeft, is het ten stelligste aan te raden om die te gebruiken.

Is de verf van een paintball afwasbaar?

Eigenlijk bestaat een paintball, ondanks de naam, niet uit verf. Het is een balletje uit gelatine (waarmee onder meer ook verschillende etenswaren gemaakt worden), gevuld met water en voedingskleurstoffen. Paintballs zijn niet giftig en zijn 100% biologisch afbreekbaar! De verf gaat meestal na één wasbeurt uit uw kleren. Uiteraard draagt u het best oude kleren die vuil mogen worden.

Als ik geraakt ben, moet ik dan lang wachten voor ik weer mag meespelen?

Als u door een paintball geraakt bent, moet u het terrein verlaten tot aan het volgende spel. Een spel duurt maximaal een kwartier, dus u hoeft meestal niet lang te wachten voor u weer kunt meespelen.

Wat is de minimum/maximum leeftijd om paintball te spelen?

De minimumleeftijd voor een gewone paintballsessie is 14 jaar, een maximumleeftijd is er niet echt; onze oudste klant tot nu toe was 76 jaar oud en dolenthousiast!
We hebben ook aparte kinderpaintballsessies met aangepaste wapens en kleinere paintballs exclusief voor 10 tot 14 jarigen, dit gaat door op aparte uren en dient apart gereserveerd te worden.

Waarom kiezen voor indoor paintball in plaats van voor outdoor?

Indoor spelen heeft eigenlijk alleen maar voordelen: Allereerst heeft u geen last van de weersomstandigheden (regen, sneeuw, wind…). Ook is het zelfs in de zomer als het buiten erg warm is, aangenamer om indoor te spelen dan buiten in de hitte. Verder worden outdoor paintballs erg gemakkelijk weggeblazen als er wind is, zodat iemand raken erg moeilijk wordt. ’s Avonds is ons terrein uiteraard verlicht terwijl dit outdoor meestal niet kan. In volledige duisternis paintball spelen is absoluut niet leuk, u moet namelijk kunnen zien waar uw paintball heen gaat!
Verder duren de games bij outdoor paintball meestal erg lang, zo kan het zijn dat u soms 40 minuten moet wachten als u in het begin van het spel geraakt werd. Bij indoor paintball is de wachttijd veel korter, omdat de games een pak korter en dus ook spannender zijn.

Kunnen we ter plekke iets eten of drinken?

Naast het terrein bevindt zich een op de spelers gericht cafetaria waar u iets kunt drinken. Het is open tijdens de pauze en voor en na het spel. Een warme maaltijd kunt u bij ons niet krijgen, maar onze locatie bevindt zich op een boogscheut van het centrum van Gent, daar zijn de mogelijkheden om voor of na de paintballsessie een stukje te eten vrijwel onbeperkt. Als u dat wenst, kunnen we u een aantal restaurants aanraden waarover andere groepen tevreden waren.

Mag ik eigen wapens/paintballs meebrengen?

Eigen paintballwapens meebrengen op het terrein is niet toegelaten. Het is voor alle spelers het leukst als je met gelijke wapens strijdt. Bovendien moet een paintballwapen om veiligheidsredenen minutieus met een paintballradar zijn afgesteld (om de snelheid waarmee de paintball uit de loop komt te kunnen meten). Bij meegebrachte wapens kunnen we dit niet controleren, de veiligheid van de medespelers is in dat geval niet meer gegarandeerd. Eigen paintballs meebrengen is zoals op restaurant uw eigen fles wijn binnensmokkelen, dat mag uiteraard niet!

Is het een goed idee om mezelf moed in te drinken voor ik kom spelen?

Onder invloed van alcohol paintball spelen is absoluut geen goed idee, dit voor uw eigen veiligheid en die van uw medespelers, daarom vragen we met aandrang om absoluut géén alcohol te drinken voor en uiteraard ook tijdens de sessie. Als u dronken op onze locatie aankomt, zal u de toegang tot het terrein geweigerd worden. Hier wordt streng op toegekeken.

Kan ik geld verdienen door paintball te spelen?

In de Verenigde Staten kreeg Oliver Lang, een van de beste spelers ter wereld, onlangs $100.000 voor een driejarig contract met een paintballfabrikant. Misschien wordt u na veel oefenen zijn opvolger?

Hoe wordt het onderscheid tussen de teams gemaakt?

Elk team krijgt van ons een masker en overall in een verschillende kleur, zodat u duidelijk het verschil ziet.

Welke speltypes worden er allemaal gespeeld?

We spelen de spannendste paintballspellen: ‘Capture the flag’ (het basis vlaggenspel), ‘Protect the President’, ‘Team Deathmatch’ (eliminatie van een volledig team), ‘Base Defender’ enz. Hoeveel games we spelen, hangt o.m. af van de grootte van de groep en de speelwijze (aanvallend of defensief).

RESERVEER NU