Paintball is een sportieve activiteit waarbij het de bedoeling is uw tegenstander te raken met een verfballetje dat wordt afgevuurd met een luchtdrukpistool, ook wel marker genaamd. De geraakte persoon moet het speelveld verlaten tot het volgende spel begint (maximaal een kwartier later). Een groep wordt ingedeeld in twee teams, die elkaar in verschillende speltypes bekampen.

Paintball wordt vaak gespeeld als teambuildingsactiviteit voor bedrijven, tijdens een vrijgezellen- of verjaardagsfeest, of gewoon als uitstap onder vrienden, met familie of vereniging.

U wordt door ons uitgerust met een speciaal paintballmasker, een paintballwapen en een propere overall. Onze begeleiders zorgen er voor dat op het terrein alle veiligheidsvoorschriften strikt nageleefd worden. Een misverstand over paintball is dat het een agressief spel is, alleen geschikt voor wapenfreaks met te veel testosteron. Niets is minder waar: paintball is een tactisch spel, dat heel wat uithoudingsvermogen en inzicht vereist. Het is toegankelijk voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en er komt geen enkel lichamelijk contact aan te pas. Dat paintball het stadium van ‘oorlogje spelen’ intussen ontgroeid is, bewijzen de vele toernooien die wereldwijd georganiseerd worden.